ד"ר דניאל אראל
ראש המדרשה

בעל תואר בקוגניציה מאוניברסיטת בן גוריון, תעודת הוראה ממכון כרם בירושלים, ודוקטורט בפילוסופיה מאוניברסיטת חיפה. מתגורר במצפה רמון, ומלמד במדרשה קורסים על ספר הדאו, פילוסופיה מזרח-מערב, הפסיכולוגיה המיסטית של קרל יונג והמתח בין אהבה וחופש. למידע על הקורסים - קרא עוד:

פילוסופיה מזרח-מערב

מהרגע שהפציעה באדם התודעה, הוא לא הפסיק לנסות ולהבין את מצבו. הבנה זו לבשה צורות מגוונות במהלך ההיסטוריה ולאור תרבויות העולם השונות, ובין אם אנו יודעים זאת או לא, חיינו המודרניים הם תוצר של כל אותן תפיסות. בקורס זה נצלול אל כמה מן הרעיונות אשר עיצבו את עולמנו, ונבחן מה ניתן ללמוד מהם כיום. נפגוש את אפלטון ובודהה, נקרא את דקארט ונגרג'ונה, וננסה להבין את ניטשה וא.ד. גורדון. מתוך הבנת הרקע הרעיוני שעליו חיינו מושתתים, נקווה לקבל תמונה בהירה של מצבנו אנו.


ספר הדאו

לפני כאלפיים וחמש מאות שנה, יצא החכם הסיני לאו דזה אל ההרים, ועל פי האגדה, השאיר אחריו קובץ של שירים והגיגים. קובץ זה – ספר הדרך והסגולה, או ספר הדאו – הפך ברבות הימים לבסיס של תפיסת החיים הדאואיסטית,  המנסה להכווין את תשומת ליבנו ולהתאים את פעולותינו כלפי הדפוס האורגני של הקיום. בקורס זה נקרא שירים נבחרים מספר הדאו, וננסה לתרגל את אחד העקרונות המרכזיים שבו: וו-ווי (פעולה חסרת-מאמץ).


אהבה וחופש

אהבה וחופש הן שתי שאיפות אנושיות בסיסיות. אנחנו רוצים להיות אמיתיים, מחוברים, חופשיים. אבל מצד שני, אנחנו רוצים גם חיי שיתוף, זוגיות וקירבה. לפעמים נראה שתחושות אלו מבטלות אחת את השנייה. שכן קשר נוטה לערב גם זיקה והיאחזות, וחופש נוטה לערב עצמאות ובדידות. האם אפשר להיות ביחד מבלי לוותר על עצמי? האם אפשר להיות חופשי באהבה? בקורס זה נבחן מה המשמעות של אינטימיות ואותנטיות, ונחקור סגנון תקשורת שיכול לעזור לנו לשלב אותם בחיינו.